Om oss

Arna MSK speidergruppe

Tilhører Misjonsforbundets speiderkorps, Norges SpeiderforbundHordaland speiderkrins

Vårt speidertilbud:

Informasjon om møter via kalenderen her på hjemmesiden og facebook.

  • Bever 1.-2. klasse - Møtetidspunkt: torsdager kl 17:30-19:00 (andre tidspunkt kan forekomme, men da blir det gitt beskjed på forhånd)
  • Flokk: 3.-4. klasse - Møtetidspunkt: torsdager kl 17:30-19:00 (andre tidspunkt kan forekomme, men da blir det gitt beskjed på forhånd)
  • Tropp: 5.-10 klasse - Møtetidspunkt: torsdager kl 18:30-20:00 (andre tidspunkt kan forekomme, men da blir det gitt beskjed på forhånd)
  • Roverlag: 16-26 år - Møtetidspunkt: torsdager kl 20:00-22:00
  • Foreldrelag: Alle foreldre med barn/ungdommer i speidergruppen vår
  • Ledere. Frivillige voksne og ungdommer

For kontakt - se under fanene "Kontakt oss"

 

Har du lyst til å bli speider?

Meld deg inn på ventelisten vår eller kontakt noen av oss dersom du har spørsmål. Se info på "Kontakt oss"
Kontingenten i speidergruppen koster ca 1000 kr pr år.

 Innmelding i  Arna speidergruppe: Fyll ut skjema under (eller trykk her)

(For utmelding, bruk dette skjemaet)

Dersom du som forelder kan tenke deg å være leder i speidergruppen oppmuntrer vi deg til å kontakte gruppeleder - se info under "Kontakt oss"
For Arna Speidergruppe  er inkluderende speideing viktig.  Les mer her.

 

img_2210
Bilde:Landsleir Bodø 2017
 

Litt historie om Arna Speidergruppe

Arna speidergruppe ble stiftet høsten 1986 av Johannes Dencker, Magny Livden og John Øyvind Livden. Den gang var navnet Arnatveit NMU speidergruppe, i 2008 skiftet vi navn til Arna MSK speidergruppe.

John Øyvind "vokste opp" i 43. Bergen NMU speidergruppe, og der var det mange speidere som kom fra Arna. Det ble etter hvert mer og mer aktuelt, og helt naturlig, å starte en lokal speidergruppe på Arnatveit. Høsten 1986 ble det i tillegg til en eksisterende storspeiderpatrulje startet opp med småspeiderarbeid. Speidergruppen har hele tiden vært en integrert del av barne- og ungdomsarbeidet i Arna Misjonsmenighet. Gruppen har vokst jevnt og trutt, og har i mange år lagt på rundt 120-150 medlemmer. I løpet av disse årene har mange hundre barn vært innom speideren. Flere av disse er nå selv foreldre, og sender i sin tur egne barn til speideren. Speidergruppen har i dag småspeiderflokk, speidertropp, og roverlag. I tillegg er det mange engasjerte ledere og foreldre som støtter aktivt opp om arbeidet på mange måter. 

 

Populært med speiding

Det er gjennom året en viss pågang fra foreldre og barn som ønsker plass i speideren. Alle blir henvist til ventelisten nederst på denne siden. Normalt tar vi imot nye medlemmer så snart vi har anledning til det, i praksis har vi som regel kontinuerlighar opptak, men i perioder må vi styre dette mer for å få kontinutett i speideraribeidet vårt. Vi ønsker selvfølgelig å gi flest mulig anledning til å bli speidere, samtidig er vi nødt til å ta hensyn til kapasitet på lokaler og antallet ledere. Alle som setter seg på ventelister blir registrert, og vi kontakter familiene når det blir plass. Erfaring tilsier at det er smart å melde seg på ventelisten i god tid før man ønsker å begynne i speideren. Speidergruppen har som politikk at vi prioriterer balanse mellom jenter og gutter i hver enhet, og vi tar hensyn til barn med spesielle behov. En måte å ”rykke fram i køen”, er at en av foreldrene blir med som leder / hjelpeleder. 


 


MSK speiderkorps

 

 
 
MSK (Misjonsforbundets speiderkorps) utgjør i dag ca. 850 medlemmer fordelt på om lag 20 grupper, og er ett av de frikirkelige speiderkorpsene i Norges speiderforbund (NSF). Mottoet er: Speidere for Kristus og menigheten. Dette søkes oppnådd gjennom et arbeid med vekt på vennskap, friluftsliv, praktisk viten og kristen trening. Vi deler de samme hensiktene med speiderarbeid som alle andre NSF grupper; men det er viktig for oss å fortelle speiderne våre om Jesus, samtidig som vi ønsker å gi dem en mulighet til å oppleve noen rå speideropplevelser. MSK speiderkorps har egne arrangementer, vi har patruljeførerkurs, ledertreningskurs, emnekurs og noen leirer. I tillegg benytter vi oss av kursene til NSF. Ledertrening er sentralt for speiderne. Alle skal oppleve å utøve lederskap, delta i ledelse og selv bli ledet. MSK har et omfattende ledertreningsprogram med flere kurs hvert år. Korpsets høyeste organ er Korpstinget hvor delegater fra hele landet velger Korpsstyret, som igjen leder speiderarbeidet i MSK.

Besøk MSK ved å trykke på bilde av logo

 
 

Norges speiderforbund


Vi er fullverdige medlemmer av Norges speiderforbund (NSF), en barne- og ungdomsorganisasjon med 21.000 medlemmer fordelt på 650 lokale speidergrupper.  Gjennom NSF er vi også med i guttenes og jentenes verdensorganisasjoner. Speiderbevegelsen feiret 100 år i 2007, og samler mer enn 28 millioner speidere, unge og voksne, gutter og jenter i 216 land og territorier på kryss og tvers av politikk og religioner.

Besøk NSF ved å trykke på logo

 

Reklamefilm om speideren

NSF sin reklamefilm som er laget av Kjelsås-speiderne og formidler at speiding er en friluftsbasert opplæringsbevegelse.  


Trykk på bildet for å starte filmen    
 

Daglig drift

Arna speidergruppes høyeste organ er Gruppetinget (generalforsamling) som består av alle medlemmer over 12 år. Der velges et gruppestyre som tar seg av den daglige driften av gruppen. Dette styret består av:  


 


Litt mer historikk...

Slik var den forrige logoen vår. NMU stod for "Norges Misjonsforbund Ungdom". Da det norske Misjonsforbund endret navn til Misjonsforbundet, endret dens barne- og ungdomsorganisasjon navn til Ung. Den delen av Ung som driver med speiderarbeid ble døpt til MSK som står for "Misjonsforbundet speiderkorps".
 
Det gamle NMU-korset
For å lese mer speiderhistorie, se www.speiderhistorie.no

 

25-årsjubileum 1986 - 2011:

For å markere jubileet laget vi et magasin på 32 sider i A4-format og delte ut i alle postkasser på Arnatveit, Indre Arna og Garnes. Foruten til speidervenner lokalt og regionalt. Dette bladet inneholder mest om nåtid, men også noen sider med forkortet 25-års historie.


Link til jubileumsmagasinet i pdf-format på ca 6MB finner du ved å trykke på bildet: 


 

Siste 5 artikler:

Patruljehaik til Reppardalen 2.-3. september

En patruljehaik er en perfekt anledning til øve på... Les hele

Bli med på menighetsweekend 2023

Vi reiser til Raknestunet 29. september. Les hele

Troppen: oppstart høsten 2023

I høst blir det padling, bål-konkurranse,... Les hele

Informasjonsmøte om konfirmasjon i Arna Misjonsmenighet

Er du konfirmant i år? Tirsdag 29. august 2023 kl... Les hele

Reiseinformasjon og pakkeliste speiderleir

NÅ ER DET KLAR FOR SPEIDERLEIR Les hele

Nyhetsarkiv
Facebook_speider
Arnatrimmen
Eikestølen
Leirer
Merker
Praktisk Info
Utleie