Troppen

img_2210

Bilde fra sommerleiren 2017

Velkommen til Troppen

Troppen er en aktiv gjeng speidere fra 5.-10.klasse.  De yngste i troppen, 5.-7. klasse er stifinnere og de eldste 8.-10. klasse kaller vi også vandrere eller førerpatrulje.

Troppen er satt sammen av flere patruljer, Ulv, Falk, Ugle, Røyskatt og Ørn. Hver patrulje er på 5 - 9 speidere. Hver patrulje har Peff og Ass (patruljefører og -assistent), som er av de eldste i patruljen.

Møtetidspunkt er kl 18:30-20:00. Ofte avviker vi fra dette og starter kl 18:00, men da gir vi beskjed om dette. Følge med på kallenderen her på hjemmesiden. Vi prøver å holde den oppdatert. I tillegg legger vi ut lenker til informasjon på facebook. 

 

Møtetyper:

 • Troppsmøte 5.-10. klasse er sammen
 • Stifinnermøte 5.-7. klasse er sammen
 • Førerpatruljemøte 8.-10 klasse er sammen
 • Patruljemøter - oppdelt på tvers av alder, men vi har reine jentegrupper og guttegrupper.

 

Semesterprogram:

Link til tentativt semesterprogram. Endringer vil komme, men kallenderen på hjemmesiden skal være den som er mest oppdatert.

Legg merke til at vi har lagt inn hvilke punkter i speiderloggen vi har gått gjennom. Vi skal prøve å oppdatere dette.

Semesterprogram for våren 2019 finner du her

 

Patruljer

Vi har 4 patruljer; Ugle, Ulv, Røyskatt, Falk og Ørn Se lenke
Mangler din speider i tabellen over patruljer? Det kan være at vi har glemt å oppdatere eller at vi ikke har funnet ut hvilken patrulje en ny spedier skal være på enda. Spør om du lurer på noe.

 

Ledere:

 • Troppsleder: Liv tlf 99538059
 • Troppsassistenter: John, Tony, Pål tlf 90479887, Liam tlf 47968260, Benjamin tlf 93438580, Knut-Erland, Lars, Tor Helge
 • Peffer (patruljeførere): Erling, Synne, Synnøve, Sander (Garnes)
 • Asser (patruljeassistenter): Kristian, Martin, Frida,  Karina, Sander, Markus Andre

Lurer du på noe? Henvendelser til speideren kan gjøres på mail ved å klikke HER

 

Speidermetoden består av 8 punkter og dette bruker vi på speidermøtene:

 • Forpliktelse gjennom lov og løfte
 • Learning by doing
 • Bruk av patruljesystemet
 • Friluftsliv
 • Samfunnsengasjement
 • Symbolikk, rammer og lek
 • Progresjon i aktiviteter og ferdigheter
 • Medbestemmelse og ansvar

 

Våren 2019 jobber vi spesielt med:

 • Programmerket KREATIVITET, du finner merkekravene i speiderloggen. Link til oversikt.
 • Arnatrimmen - legge ut poster
 • Forberede sommerleiren 2019
 •  

Høsten 2018 jobber vi spesielt med:

 

 

Steder der vi pleier å holde til:

 

Nyttige linker for peffer, asser og ledere


 

Speiderskjorte og leirbålskappe:

Speiderskjerf får speideren ved opptak, da har vi en sermoni med utdeling av skjerf og der vi sier speiderløftet.

Speiderskjorte må den enkelte speider kjøpe selv. Vi ønsker at alle speidere skal ha speiderskjorte. Det er muligheter for å få tak i bruke speiderskjorter om man ønsker det. Ellers kjøpes skjortene på speiderbutikken i Marken eller på www.speider-sport.no. Alle merkene som skal være på skjorta får speideren av speidergruppen. Spør en leder så fikser vi det.
Merkene skal syes på slik du ser på denne tegningen her.

Leirbålskappe får alle speidere som reiser på sommerleir. Kappen er laget av ullstoff og er god og varm å ha rundt leirbålet. Speideren eller foreldre må sy kappen ferdig, det er bare stoffet, kantbåndet, stor speiderlilje og bokstaver som speideren får fra speidergruppen. Se fremgangsmåte her.

Utfordringen - for deg!
Kanskje du  skal gi deg selv en utfordring denne semesteret, og få et speidermerke for det. Du kan selv bestemme (sammen med en leder) hva som skal være DIN utfordring. Eksempler: Gå en tur i Reppardalen/Arnanipa 7 ganger, lage middag hjemme 8 ganger, lære å skrive med toutch-metoden, lese x antall bøker eller lære 15 knuter. Du kan ta et nytt utfordringsmerke hvert semester. Les mer...
Friluftsspeider - du!
Vi oppfordrer alle stifinnere til å ta friluftsmerke i år. Ligg ute like mange netter i løpet av et år, som det antall år du er. En 12-åring ligger 12 netter ute i telt, hule, gapahuk, åpen himmel e.l. Skriv en logg som leveres til veileder eller troppsleder, så får du merket.
Les mer...
Sjekk værmeldingen for neste møte
Da vet du hva du skal kle deg på neste speidermøte. Vi har ikke dårlig vær her i Arna, men noen ganger har vi litt dårlige klær. Her ser du været de neste timene og dagene. Sjekk været...
Eller for noen flere dager framover. Sjekk langtidsvarsel...
Vi jobber med merker
Som speidere jobber vi stadig med å ta nye speidermerker. Les mer... 
Romania
Speidergruppen vår og Arna Milsjonsforbund samler inn penger til Romania. Vi samler inn penger til vedovn og ved til familier.
Bilder på nettet
På sider som denne, legger vi ut endel bilder av speiderne/lederne. Vi benytter bare fornavn, og forsøker å ikke velge "upassende" bilder. Hvis noen ikke ønsker slike blider eller omtale på nett så er det fint om dere sender en melding om dette til troppsleder, så skal vi forsøke å ta hensyn til dette.

HISTORIEBOKEN:

Landsleir Bodø - Nord 2017
Førerpatruljetur april 2017
 
 
Felles kopsleir på Evje sommeren 2016
Førerpatruljetur juni 2016
Vintertur mars 2016

Kretsleir på Ænes 2015

Se bilder

Skøytedag på Slåtthalg mars 2015

Se bilder

Vintertur til Tråstølen 2015

Se bilder

#mittre 

Se bilder

Kråmyra September 2013

Les mer....

Bymanøver 2011

Les mer...

Høsttur Fjell Festning 2011

Les mer...

Ugler til norhytten 2010

Les mer...

Bymanøver 2010

Les mer...

Høsthaik Kråmyrane 2010

Les mer....

Kokkekamp 2010

Les mer...

Vintertur 2010

Stifinnerturen ble en god vinteropplevelse med kaldt vær, tørr snø og gode opplevelser Les mer...

Kano og gruver
torsdag 10/9-09 hadde stifinnerne et flott møte. Jentene var på gruvesafari og guttene padlet på Haukelandsvatnet. Les mer...
Kråmyrane sept. 09
Flott tur til Kråmyrane for tredje år på rad. Les mer...
Orientering med nye kart
Stifinnerne hadde orienteringsløp (våren 09) Les mer...
Patruljetur Ørn og Rev
Til NOR-hytten Les mer...
Patruljetur for jentene
Til Eikestølen Les mer...
Patruljetur Hjort
Ti Osterøy. Les mer...
Patruljetur Elg
Til Eikestølen. Les mer...
Stifinner troppstur jan. 09
Vintertur til Ankerplassen. Les mer...
Speideraksjonen våren 09
Innsamling til arbeid i Sri Lanka. Les mer...
Kråmyrane høst 08
Eventyr i fint vær. Les mer...
abc
xxx. Les mer...
Tur til Redningshytten
På lørdag 3/11-07 la vi ut på dagstur til Redningshytten på Gullfjellet. Les mer...
Patruljemøte med kart og kompass
20/9  var jentene på kanotur på Haukelandsvatnet, mens guttene hadde en utfordrende orienteringsløype omkring i området ved Eikestølen og Karolinegården. Ørnepatruljen kom gjennom hele løypen litt på overtid og de andre patruljene manglet en av postene. Alle erfarte at raskeste vei mellom to punkter ikke alltid er rett fram. Da kan man noen ganger møte på fryktelig mye steinur og einebusker. Bildet viser Vegard, Tobias og Andre på første posten.
Tur til Kråmyrane
les mer...
Oppstart høst 2007
Torsdag 30/8 startet vi opp igjen med en stor gjeng stifinnere. Når 60 stifinnere og ledere møtes blir det fort livlig. Først fikk vi høre når Øyvind fortalte fra verdens-speiderleiren som han var med på i London i sommer. Deretter så vi mange bilder fra kretsleiren på Fitjar, der de fleste av speiderne våre var med. Vi avsluttet møtet med lek.
Vi bygger stadig større
På forrige troppsmøte bygde vi med små pinner og strikk. Denne gangen øvde vi oss på å bygge med rajer (stokker) og surretau slik som vi skal gjøre på leiren i sommer.
Gaupe klarte på et kort tid å surre sammen et bord - her ser vi at de til å med har klart å få plass ved bordet alle sammen.
Fint vær og god stemning i Eikestølen denne tordagen (3/5-07)
Speideraksjonen
Torsdag 26/4 deltok småspeidere og stifinnere i SPEIDERAKSJONEN. I to timer gikk de fra dør til dør i hele området fra Teigane til Stuajordet. Kjempeinnsats og godt resultat. ca 10.000 kroner kom inn til arbeidet som flyktningehjelpen driver på Sri Lanka.
Kjempeinnsats på speidingens dag

Stifinnerne gjorde en kjempeinnsats på speidingens dag søndag 22/4. Patruljene hadde flotte markedsboder, med pil og bue, pilkast mot ballonger, musefellemaskin, fotball-presisjonsskyting, ansiktsmaling og neglelakksalong. KJEMPEFLOTT. 
Dessuten gjorde stifinnerne våre en flott prestajon i 5-kampen mot Lone-speiderne. Tandem-skigåing og stylter er vanskelige øvelser, som våre speidere klarte med glans.
Vi forbereder oss
På troppsmøtet 19/4 forberedte vi oss til sommerens store speiderleir på Fitjar. OBS - påmeldingsfrist 24/4. Her er gjengen i gang med å bygge modeller av speiderbord, vaskevannsfatstativ. Grillpinner og gummistrikk fungerer som rajer og sisaltau.
I tillegg jobbet vi  med aktivitetene som patruljene har ansvar for på speidingens dag på Øyrane.
Bilder fra KOKKEKAMP i Eikestølen
Vårens mest smakfulle eventyr. Yrende speiderliv. 32 speidere kjemper om heder og ære og en stor pose med sjokolade... 
Les mer...
God stemning i skogen
Mange speidere kom hjem med lukten av bålrøyk i klærne i dag 29/3. Lyse kvelder og god temperatur er en fin ramme. Tema i dag var båltenning og i dag var det ikke vanskelig å få fyr. Noen rakk til og med å lage noen godsaker på bålet. Båltenning og matlaging er god kunnskap å ha med når vi skal på kretsleir på Fitjar i sommer. 
Skøytedag fredag 16/3
Værmeldinger til tross - flotte forhold og fint vær når stifinnerne møttes på isen på Slåtthaug.  Les mer...
Speiderliv
Tordsag 15/2 var en fin speiderdag. Hjortepatruljen koste seg ved et varmende bål i ly av granskogen oppe i Eikestølen. Patruljefører leste en andakt mens vi koste oss med rett i koppen kokt på bålet. På speiderhuset hadde de andre patruljene ulike prosjekter. Noen av patruljene lagde stoff-lapper (se bildet) til et kjempe-lappeteppe som skal settes sammen av lapper fra speidere i hele Norge. Andre jobbet med knutemerket.
Skidag på Gullbotn
Det ble en flott skidag på Gullbotn i lysløypen torsdag 8/2. Gradstokken viste mange minusgrader en stor gjeng av stifinnere og foreldre dominerte i skiløypene denne stjerneklare kvelden. Vi avsluttet kvelden med  bål og kakao ved varmestuen.
 
Gitar- og knutemøte
Bilder fra Hjort sitt patruljemøte 1/2-2007. Siden er laget av speiderne selv. Les mer...
Troppsturen
Bilder fra vintertur til Kvamskogen i januar. Se bildene...
Troppsleder: Liv Håøy
Tlf: 99 53 80 59
EpostLast ned TeamViewer QuickSupport Last ned TeamViewer

Siste 5 artikler:

Høstfest med Arnatrimmen

Tirsdag 19. november kl. 18.30 er det høstfest for... Les hele

Takk til Sparebanken Vest ved Hjertebanken for pengestøtte til speidergruppen!

Les om prosjektet vårt og se filmen her Les hele

Flokken og Beverkoloni (1.-4.klasse) – Telttur lørdag 9.- søndag 10. november!

Denne helgen reiser flokken og beverkoloni på... Les hele

Topputmerkelse for stifinner

Maria har fått speidersjefens topputmerkelse Les hele

Leirbålskappe

Har du lyst på leirbålskappe til speiderturene?... Les hele

Nyhetsarkiv
Facebook_speider
Arnatrimmen
Eikestølen
Foreldrelaget
Leirer
Merker
Praktisk Info
Profilklær
Utleie
Trosopplæring