Prosjekter

Arna Misjonsmenighet har helt fra sin begynnelse vært engasjert i arbeid for mennesker som har det vanskelig. Prosjektene er som følger: 

 

1: Skolefritidsprosjektet ESPERANZA . 


Se video fra Esperanza over.

I et fargerikt bygg på et travelt gatehjørne får over to hundre barn god hjelp på veien til fullført skolegang.

 

Colombia er et land hvor utdanning stadig blir viktigere. Mange barn i Bogotá lever under vanskelige forhold og sliter med å fullføre grunnskolen. Det gjør at en tøff start på livet blir enda mer utfordrende.

I bydelen San Fransisco er det ikke uvanlig at store familier leier et lite rom som blir deres hjem. I trange rom blir lekselesing og oppgaveløsning vanskelig. Ofte mangler også økonomi til et næringsrikt kosthold.

Esperanza er et skolefritidstilbud hvor barna får et enkelt, men næringsrikt, måltid, de får leksehjelp, kristen undervisning og fellesskap samt positiv voksenkontakt. Gjennom dette får over 200 barn i alderen 7-17 år hjelp med å fullføre skolen på en god måte.

Esperanza betyr håp. Skolefritidsordningen Esperanza ønsker å gi barna i bydelen håp for framtida. Fra høsten 2012 er det annsatt musikklærer i 50 prosent stilling finasiert gjennom Arna Misjonsmenighet. Esperanza prosjektet er en av vårt fellesarbeid i Misjonskirken Norge

2: Barnekirken i Bogota, Colombia. 

Her er flere av barna samlet etter møtet i kirken

Barnekirken er en menighet som er under oppbygging. Den er lokalisert i det samme kvartalet som Esperanza stiftelsen. I Colombia er de menighetene som misjonsforbundet samarbeider med sterkt engasjert i velledighetsarbeid rettet mot menneskers behov (rehabilitering av kvinnelige rusmissbrukere, rehabilsering avmannlige rusmisbrukere,rehabilitering av barn som har rusproblemner, barnbeskoler på steder der dette ikke eksisterte, etc). Rundt Esperanza har der ikke vært et slikt støtteapperat foreløpig, noe som gjør at dette prosjektet er avhengig av støtte utenfra. Barnekirken er nå etablert, og foreløpig er hovegruppen som finnes i denne barn og noen foreldre som er knyttet til Esperanza. I denne sammenhengen arbeider pastor Richardo Jimenez. Med seg har han Alexis Jimenez som er musikklærer i 50% i Esperanza prosjektet sasmt Gloria Alzate som er den som leder Esperanza. Vårt håp og ønske er at det kan etableres en lokal menioght i dette området som på sikt også blir i stand til å overta drift og ansvar for Esperanza arbeidet i fremtiden.

Fra venstre i bildet ser dere Maria eugenia Villamil (styreleder og med-direktør i Esperanza-proejektet), Ricardo Jimenez (Pastor i Barnekirken), Alexis Jimenez (Pastor i Barnekirken) og Gloria (Glorita) Alzate (Direktør i Esperanza-prosjektet, og Pastor i Barnekirken)
 
 

3: Barnehjem i Nepal.

 

Milan og Shusma Adhiari og datterne Amisu - Ledere i Aanandit Church

 
I Nepal hender det ofte at barn blir etterlatt til seg selv dersom familien kommer i vansker. Derfor finnes det mange barn som trenger omsorg og hjelp. Vi sammarbeider med Aanandit meniheten i Katmandu. denne menigheen en lokal stiftelese som er offentlig godkjent som hjelpeorganisasjon i Nepal. Gjennom denne stiftelsen utføres et betydeligt humanitært arbeid. Et av disse er et barnehjem for barn som er overlatt til seg selv. Hjemmet drives som et familiehjem med en basisfamilie som vertskap.  Denne familien har kjent et kall til å gjøre noe blant disse barna, og driver nå et barnehjem. I dette hjemmet har de ca. 10 barn i dag. Og når vi vet hvor fattige de som gjør dette er, er det en utrolig raushet og kjærlighet de viser. Det er derfor en glede at vi kan være med å støtte denne familien slik at de kan ta imot flere barn som trenger det. De siste årene har vi sendt 20 000 kroner pr. år til dette arbeidet. I Norge er dette lite penger, men i Nepal er det nesten for en årslønn. 

 

 

Hvordan gjøres det?

Hoveddelen av de midlene vi samler inn til Esperanza får vi gjennom ”Colombiadagene”. En om våren og en om høsten. Da har vi en stor basar i Misjonskirken. I forkant har menighetens medlemmer solgt lodder på bøker. Gevinstene blir gitt blant medlemmene og av andre. De siste to ukene før utlodningsdagen selger vi lodd og presenterer prosjektene på ”Øyrane torg” som er det store sentrale kjøpesenteret i Arna. Her blir vi tatt utrolig godt imot, både av senteret, men også av de mange som besøker standen vår og kjøper lodd. På selve dagen er det fest på skolen med full sal og flotte gevinster. Festen avvikles over ca. 3 timer, og da har vi både fiskedam for de små og en ekte ”åre” utlodning med 2-3 omganger. Dette er en fest for både store og små. Antall gevinster er stort, og dette kombinert med god servering gjør disse dagene til en fest. Resultatet blir en dobbel glede. Det blir fest og glede for mange i lokalsamfunnet og i menigheten på den ene siden, og på den andre siden en stor glede for alle dem vi kan gi en hjelpende hånd. 
 
Denne type arrangement har Arna Misjonsmenighet hatt siden 1990 tallet , og det beløpet som er samlet inn gjennom disse årene er stort i forhold til menighetens størrelse. Vi ønsker å være en menighet som kan være med å gi velsignelse og oppmuntring til andre. Øvrige prosjekter finansieres gjennom gaver.

 

Siste 5 artikler:

Patruljehaik til Reppardalen 2.-3. september

En patruljehaik er en perfekt anledning til øve på... Les hele

Bli med på menighetsweekend 2023

Vi reiser til Raknestunet 29. september. Les hele

Troppen: oppstart høsten 2023

I høst blir det padling, bål-konkurranse,... Les hele

Informasjonsmøte om konfirmasjon i Arna Misjonsmenighet

Er du konfirmant i år? Tirsdag 29. august 2023 kl... Les hele

Reiseinformasjon og pakkeliste speiderleir

NÅ ER DET KLAR FOR SPEIDERLEIR Les hele

Nyhetsarkiv
Speidersiden