Patruljehaik til Reppardalen 2.-3. september

En patruljehaik er en perfekt anledning til øve på å klare seg på tur uten foreldre, ledere eller andre voksne.

En viktig del av det å være speider, er å øve på å klare seg selv. En patruljehaik er en perfekt anledning til øve på å klare seg på tur uten foreldre, ledere eller andre voksne. Turen koster 50 kr. Vi kan låne ut sekk, soveposer og liggeunderlag til de som trenger det. Alle som deltar får Reppardals-merket, som kan festes på speiderskjorten eller leirbålskappen.

Målet med turen er at speiderne skal få øve på å klare seg selv en natt i naturen; finne veien (ved hjelp av kart), henge opp hengekøyer og tarp (eller telt), lage mat og sove ute – og deretter pakke og rydde etter seg. De eldste speiderne i hver patrulje (noen av de som går i 8. -10. trinn) får ansvar som patruljeførere. Alle aktiviteter på turen skjer patruljevis (finne frem, lage mat, finne overnattingssted). Reppardalen er i vårt eget nærområde, derfor blir oppmøte blir kl 1500 ved misjonskirken lørdag ettermiddag. Her vil speiderne få utdelt fellesutstyr (som hengekøyer og kokeapparat) og middag for lørdag. Herfra er det ca en og en halv time å gå opp til Reppardalen.

Søndag er det retur til Eikestølen, oppmøte kl 1045. Deretter er det speidergudtjeneste sammen med Arna Misjonskmenighet kl 1100. Den varer en liten time.

Påmelding gjøre du her, så snart som mulig, og senest fredag kveld før haiken!

Av personlig utstyr trenger speiderne følgende:

 • Ryggsekk å pakke i
 • Sovepose (må tåle temperaturer ned til 5°C, det kan bli kaldt om natten)
 • Liggeunderlag
 • Vindtett jakke og regntøy
 • Fjellstøvler (bør være vanntette)
 • Ullundertøy
 • Varm genser (ull/fleece)
 • Ekstra genser og bukse
 • Lue og votter/hansker
 • Myggnetting og/eller myggstift (fåes i sportsbutikker)
 • Tannbørst og tannkrem
 • Kopp, fat og bestikk (i plast), merket med navn!
 • Kniv
 • Hodelykt eller lommelykt
 • Drikkeflaske med drikke
 • Matpakke til lørdag ettermiddag/kveld og søndag morgen. Vi stiller med middag.
 • Litt snop


Husk at alt  pakkes vanntett. Det er speideren selv som skal pakke (for da vet du selv hvor tingene dine er). Alt utstyr bør være merket med navn! Ta kontakt dersom dere har utfordringer med å finne ut av riktig utstyr til turen (sovepose, klær osv.); vi prøve å hjelpe til; vi har også sekker, soveposer og liggeunderlag til utlån. 

Knut-Erland er hjemme i beredskap mens speiderne er på haik, og om nødvendig går han opp i Reppardalen og ser til dem. Men målet er at speiderne skal få oppleve at de kan klare en enkel overnattingstur uten voksne til å hjelpe dem. Dersom det er noen som vil prøve seg på turen, men ikke tør overnatte ute, er det lov å delta bare lørdag kveld. Kryss av for dette ved påmeldingen. I så fall blir det felles avgang fra Reppardalen kl 2000.

Siste 5 artikler:

Bli med på menighetsweekend 2023

Vi reiser til Raknestunet 29. september. Les hele

Troppen: oppstart høsten 2023

I høst blir det padling, bål-konkurranse,... Les hele

Informasjonsmøte om konfirmasjon i Arna Misjonsmenighet

Er du konfirmant i år? Tirsdag 29. august 2023 kl... Les hele

Reiseinformasjon og pakkeliste speiderleir

NÅ ER DET KLAR FOR SPEIDERLEIR Les hele

Småspeider hengekøyatur våren 2023

10.-11. juni skal småspeider (Beverkoloni og... Les hele

Nyhetsarkiv
Facebook_speider
Arnatrimmen
Eikestølen
Leirer
Merker
Praktisk Info
Utleie