Hyttetur til Bergsdalen

20.-22. januar reiser hele speidergruppen på hyttetur til Alexander Grieg-hytten i Bergsdalen

Vi gå på ski, ake, bake, leke i snøen, tenne bål ute og holde leirbål inne - og kanskje sove i telt? 

 

Avreise: Oppmøte kl 18.00 ved speiderhuset (Hølbekken 1). Vi kjører med privatbiler.
Retur samme sted søndag 22. januar, ca kl 14.30 - 15.00

Det blir mye uteaktivitet, bålkos, lek i snøen, snøfotball, aking, skilek for de som vil, mulighet for å ta bakemerket, lekemerke, førstehjelpsmerke og fortsette med andre merker, brettspill, lørdagstaco, leirbålskveld og mer. For de eldste speiderne blir det mulighet for å gå på skitur - for de som ønsker det; dette er en tur for alle. Vi tilpasser aktivitetene etter speiderne sine ferdigheter, men oppfordrer all som ski til å ta dem med. Ønsker du å låne utstyr for helgen? Spør på facebook-siden vår, eller ta kontakt med en av lederne i speidergruppen - det er mange som har utstyr til låns! Speidergruppen stiller med 

Kjøring og annen hjelp: Som alltid satser vi på rekordpåmelding - som betyr at lederne har ikke nok plasser i våre biler til alle speiderne. Har du/dine foreldre mulighet til å kjøre til/fra - skriv det i påmeldingen! Har du som forelder lyst på en hyttetur i Bergsdalen? Vi har mange ferske speidere i år, og vi ønsker derfor å ha med noen foreldre/foresatte som kan være hjelpere og assistenter på turen. Høres det interresant ut? Meld deg på sammen med barnet ditt, eller ta kontakt med En av lederne. Hytten er merket på google maps, sjekk kartet før avreise (det er lett å finne fram, men ikke god mobildekning på veien).

Påmelding innen 18. januar i dette skjemaet:  https://forms.gle/CCD37ooAhr6Rec4L7

Pris: kr 450,- for speidere, kr 100,- for foresatte og ledere. Faktura for deltakelse sendes i etterkant.

PAKKELISTE:
- Laken og putetrekk (selv om du har med sovepose!)
- Sovepose (og liggeunderlag hvis du tror du vil sove i telt en natt eller to)
- Uteklær og sko/støvler etter været
- Ett ekstra skift (eller flere): Undertøy, ullundertøy, varm bukse og genser. Vi skal være mye ute; klærene har det med å bli våre i snøen.
Gamasjer hvis du har (anbefales på det sterkeste!).
- Toalettsaker og håndkle
- Lue, hals og votter x2 (eller x3 om det er meldt fuktig vær)
- Hodelykt eller lommelykt kan være nyttig - da kan du være ute også etter at det er blitt mørkt!
- Lesestoff til kvelden / morgen i sengen om du ønsker det
- Matpakke (ikke snop) og drikke til bilturen fredag (første måltid på hytten blir kveldsmat fredag etter kl 20.00)

Husk å merke klær og utstyr med navn! Husk at det er speideren som selv skal pakke sekken; de skal vite hvor de har klærene og tingene sine, og skal klare å pakke sekken selv når vi skal hjem igen! Derfor blir det ikke speidermøte torsdag 19. januar; dette blir pakke-kveld. Speidergruppen ordner akebrett, mat (inkludert lørdagsgodt og bålkos), trygge ledere og varm hytte.

Gamasjer: Vi anbefaler dette til alle som går med skisko eller lave støvler i snøen. Ikke alle har dette hjemme - prøv å få låne av slekt og nettverk, eller kjøpe brukt på finn.no om dere ikke har; det beskytter skoene og sokkene mot å fylles med snø (da blir det fort kaldt og vått).

På speidertur leker vi med hverandre: Mobil, nettbrett, spillkonsoller og andre elektroniske dingser blir igjen hjemme. Lederne har telefoner.

Overnatting i telt: Vi tar med telt og legger til rette dersom noen vil sove en natt ute. I tillegg stiller vi med akebrett, all mat inkludert lørdagsgodt og bålkos, trygge ledere og varm hytte (med dusj!)

Sikkerhetsprat med din håpefulle før turen:  For å kunne gjennomføre hytteturen er vi avhengig av at speiderne tar imot beskjeder og følger disse. Dette gjelder for regler og beskjeder ute og inne, gitt av alle voksne og ledere på turen. Slike beskjeder gis for å hjelpe speiderne til å få en trivelig tur, ikke for å mase.

Speiderhilsen fra lederne i beverkoloni, flokken og troppen

 

Ps: Det er også lov å bare bli med på dagtid lørdag eller kun en natt om man ikke er helt trygt på en lengre hyttetur alene. Gi beskjed via påmeldingsskjema.

foto av hytten: Bergen Turlag

Siste 5 artikler:

Patruljehaik til Reppardalen 2.-3. september

En patruljehaik er en perfekt anledning til øve på... Les hele

Bli med på menighetsweekend 2023

Vi reiser til Raknestunet 29. september. Les hele

Troppen: oppstart høsten 2023

I høst blir det padling, bål-konkurranse,... Les hele

Informasjonsmøte om konfirmasjon i Arna Misjonsmenighet

Er du konfirmant i år? Tirsdag 29. august 2023 kl... Les hele

Reiseinformasjon og pakkeliste speiderleir

NÅ ER DET KLAR FOR SPEIDERLEIR Les hele

Nyhetsarkiv
Facebook_speider
Arnatrimmen
Eikestølen
Leirer
Merker
Praktisk Info
Utleie