Speiderpizza
En god pizzaoppskrift for speidere som skal bake
Skrevet 02.02.2022 av Liv
Langpannepizza (2 stk)
Deig:
4 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
4 ss olivenolje
1ss havsalt
2 ts sukker
ca 750 g hvetemel – helst Pizzamel tipo 00
Tomatsaus:
Ca 5 ss olivenolje
1 løk –finhakket
2 fedd hvitløk – finhakket
4 ss paprikapulver
1 terning hønsebuljong
1 pk tomatpassata
1 ss sukker
salt og pepper
Topping:
2 pk revet ost
1 løk – i ringer
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 vårløk
to typer kjøtt: f.eks pepperoni, smårettskinke, bacon, salatkylling, spekeskinke e.l
Andre forslag til topping: soltørkede tomater, mozzarella, oliven, sopp
Fremgangsmåte:
Finn frem to langpanner/bakebrett.
Sett ovnen på 225 grader – helst på pizzafunksjon .
Deig:
Hell lunkent vant og olivenolje i en bakebolle. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og sukker. Ha i litt og litt mel om gangen og rør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la elte til deigen slipper bollen. Dryss på litt mel og sett til heving.
Tomatsaus:
Finhakk løk og hvitløk. Ha godt med olivenolje i en liten gryte og varm. Fres løk og hvitløk i oljen et par minutter – pass på så ikke hvitløken blir brun. Ha i paprikapulver og en hakket hønsebuljongterning. La frese fem minutter. Ha i tomatpassata og kok opp. Ha i sukkeret. Kvern litt pepper i sausen og smak til med evt mer salt eller sukker.
Topping:
Skjær løk, paprika og vårløk i tynne ringer og legg til side.
Ha deigen ut på bordet. Del i to like biter. Kna deigbiten -tilsett mer mel om nødvendig.
Kjevle ut til et rektangel som dekker et pizzabakeark og legg på bakebrettet. Brett inn kantene rundt pizzaen. Gjenta med den andre deigbiten.
Fordel tomatsausen på de to pizzabunnene. Legg ost på tomatsausen. Èn pakke ost på hver pizza.
Fordel løk, paprika og vårløk oppå osten på de to pizzaene. Legg ønsket topping på.
Stekes på 225 grader ca 12 minutter.