Sjøspeiding

Speiderene har sitt eget naust. Her har vi kajakker, seilbåter, følgebåt med påhengs og seilbåten ynglingen. I tillegg har vi en garage med kanoer på henger.

Her er kart over hvor naustet ligger. Det ligger nedenfor Rema i Garnesvegen, nedenfor Arnavågen park. I stedet for å gå over blokken  Garnesvegen 14D  slik Google foreslår så følger vi veien ned til Garnesvegen 10 og går over marken nederst i hagen til dette huset.

Les om grunnleggende teknikker for paling og sikkerhet på sjøen her.

Speiderene kan ta med kanomerket. Her er merkekravene:

• Vis at du kan svømme minimum 100 m med klær og redningsvest.
  • Vis at du vet hvilke sikkerhetsregler du bør forholde deg til ved padling og bruk av kano.
  • Vis at du kan utføre kameratredning av forlist kano på åpent vann (tømming og snuing av kano, ombordstigning av padlere).
  • Vis at du kan utføre livredning fra vann. (Frigjøringsgrep, ilandføring av påkledd person over lengre strekning og munn mot munn metoden).
  • Demonstrer hvordan en kano settes på vannet, hvordan man går om bord og hvordan kanoen tas på land.
  • Vis den riktige måten å oppbevare kano, åre og redningsvester på land, og vis enkelt vedlikehold av kano og utstyr.
  • Vis at du kan framdriftstak, støttetak og to styretak som virker hver sin vei.
  • Vis at du og padlepartneren din kan padle en strekning på 200 meter rett fram uten å bytte padleside.
  • Gjennomfør i tillegg to kanoturer på til sammen 20 km.

Speidere med familier kan låne båtutstyr gratis fra speidergruppen. Følge lenken og finn info om hvem som skal kontaktes for avtale om lån av båtutstyr.

Sikkerhetsregler:

• Padle aldri alene
  • Hold deg inn mot land når du padler.
  • Bruk alltid redningsvest
  • Ha mobilen i en vanntatt pose - uhell kan skje

Speideraksjonen 2018

Velkommen til Speideraksjonen 2018. Les hele